latinica  ћирилица
25/05/2024 |  10:03 ⇒ 12:20 | Аутор: sputniknews.com

Русија: Запад води хајку против свих који неће да им се слијепо повинују – примјер су и Србија и Српска

Пријетње, уцјене и насиље постали су основа политике Вашингтона и Брисела према онима који нису спремни да им се слијепо повинују, изјавио је предсједник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Европска политика је затрована атмосфером мржње, прожета је култом насиља према онима који бране независан став који се не поклапа са неоколонијалним интересима западних елита, предвођеним САД. У Европи је постала свакидашњица хајка Брисела и Вашингтона против свих који нису спремни да им се слепо потчињавају. Примјера има довољно: Мађарска, Грузија, Словачка, Србија, Република Српска. Долази до директног насиља - написао је Володин на Телеграму.

Такође је споменуо дискусије словачких посланика о томе да амерички либерални медији намерно игноришу чињеницу да је терориста, који је извео атентат на словачког премијера Роберта Фица, проукрајински политички фанатик.

- Вашингтон шири лажи, покушавајући да сакрије да политичко насиље спроводе његови активисти - написао је Володин.

Он је позвао да се истражи сваки случај уцене, претње или насиља са Запада и да кривци буду позвани на одговорност.

Истакао је да та ситуација није јединствен случај, те је подсјетио на недавну ситуацију када је један од европских комесара застрашивао премијера Грузије низом мјера у случају надгласавања вета о закону о страним агентима, подсјећајући га на то како је прошао Фицо.

- Претње, уцене и насиље постали су основа политике Вашингтона и Брисела. То не треба схватати олако, ограничавајући се само на разговоре и изјаве. Сваки случај треба да се истражи, а кривци да одговарају н- закључио је Володин.