latinica  ћирилица
24/05/2024 |  19:30 ⇒ 25/05/2024 | 07:48 | Аутор: РТРС

Народна трибина "Угрожена Српска - одлучан одговор" (ВИДЕО)

Предсједник Покрета "Одбрана Српске" Дарко Матијашевић рекао је да је сједница Генералне скупштине УН о резолуцији о Сребреници била политички Стаљинград за заговорнике неонацизма и да Српска мора рационално и институционално наставити да гради своју будућност.
Народна трибина -
Народна трибина

Представници тог покрета поручили су са трибине у бањалучком мјесту Карановац да је непријемерено усвајање резолуције о Сребреници којом се Срби на малициозан и монструозан начин покушавају прогласити као геноцидни.

Из овог покрета је саопштено да је усвајање спорне резолуције разобличило заговорнике колективне кривице Срба.

- Срби над којима су почињени бројни геноциди у свјетским и другим ратовима покушавају бити проглашени геноцидним народом, што неће проћи. Ова малициозна и монструозна намјера је доживјела потпуни неуспјех. Срби, Србија и Српска су изашли као побједници - наводи се у саопштењу.

Представници Покрета истичу на том плану да су руководства Србије и Српске достојанствено заступала интересе српског народа у УН и шире.

Матијашевић је истакао да су предсједник Српске Милорад Додик и институције Српске дали крунски допринос овом чину стратешког одговора Срба и стратешке побједе.

Народна трибина "Угрожена Српска - одлучан одговор" одржана је у сали мјесне заједнице Карановац, а присуствовали су бројни мјештани, учесници Одрамбено-отаџбинског рата, те представници јавног, политичког и друштвеног живота Бањалуке и Српске.