latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:21 | Аутор: РТРС

Станковић: Позитиван ревизорски извјештај - потврда квалитетног и одговорног рада

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове добила је од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске позитивно мишљење о проведеној финансијској ревизији за прошлу годину.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

Ова институција, као окосница великих пројеката и инвестиција у Републици Српској, представља ослонац и подрушку грађанима, Влади и инвеститорима у рјешавању важних задатака и повјерених послова.

РУГИПП ће бити домаћин и 16. Регионалне конференције о катастру и инфрасруктури геопросторних података која ће се одржати 25. и 26. јуна у Лакташима.

Намјера РУГИПП-а је да буде ефикасна, брза и модерна управа, те лидер за геодетске и катастарске операције, поручио је за Радио Републике Српске директор Драган Станковић.

Позитиван ревизорски извјештај потврда је квалитетног и одговорног рада као једне од највећих и најважнијих институција у Српској, истакао је Станковић.

- РУГИПП седму годину за редом добија позитивно ми.шљење за финансијске извјештаје Главне службе за ревизију јавног сектора. РУГИПП је од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за ревидирани период добио укупно четири препоруке, од тога двије препоруке у вези са финансијским извјештајима и двије препоруке о усклађеност. Као и претходних година настојаћемо да их потпуно испоштујемо, те ћемо наставити радити у складу са позитивним правним прописима, домаћински и економично, у интересу свих грађана Републике Српске - додао је Станковић.

РУГИПП ће бити домаћин и 16. Регионалне конференције о катастру и инфрасруктури геопросторних података која ће се одржати 25. и 26. јуна у Лакташима, најавио је Станковић гостујући у програму Радија Републике Српске.

- Ове године очекујемо више од 100 учесника из региона - Србија, Хрватска, Словенија, Сјеверна Македонија, Албанија, Црна Гора, Федерација БиХ, али и из Шведске, Холандије, Норвешке, Свјетске банке, Европске комисије, УН-а и наравно представнике Републике Српске. На овој конференцији упознаћемо се са постигнућима регионалних геодетских управа у области катастра непокретности, инфраструктуре геопросторних података, е-услуга . Настојаћемо да кроз квалитетне дискусије размјенимо информације и знања из ових области, а које ћемо моћи користити у наредном периоду да унаприједимо пословање РУГИПП-а - истакао је Станковић.

У наредном периоду наставља се оснивање катастра непокретности као јединствена евиденција, а у фокусу ће бити и унапређења система Е-Управа.

Радиће се и на Масовној процјени вриједности непокретности, пројекту значајном за ширу заједницу, који ће начелницима и градоначелницима омогућити да планирају привредни развој јединица локалне самоуправе.