latinica  ћирилица
23/05/2024 |  20:37 ⇒ 24/05/2024 | 11:15 | Аутор: РТРС

Стевандић: Резолуција обесмишљена; Бошњаци искориштени за туђе геополитичке игре (ВИДЕО)

Реозолцуја о Сребреници је обесмишљена, а Бошњаци су искориштени за туђе геополитичке игре, рекао је у нашем Специјалу РТРС-а предсједник Народне скупштнне Републике Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Каже да је Српска дала свој допринос у дипломатској борби.

- У припрмеи наше акције озбиљно смо сарађивали са Србијом. Све што је рађено било је координисано и дали смо свој допринос - навео је Стевандић.

Истиче да су писма НСРС и српског члана Предсједништва препознати.

- Видјели смо да је Намибија скоро прочитала један дио , да су ркели да нема ексклузивитета. Руски представник Василији Небензја је рекао да је нарушено првао, да то није ствар која има уставни карактер. Сви зајендо су говорили оно што смо ми писали. Зато мислим да смо показали шта значи кад смо заједно - навео је Стевандић.

Истичењ да се сада могу донијети одређени закључци.

- Једна Њемачка не би смјела да буде у просторији у којој се говори о геноциду, због свега што је радила. Та њемачка држи уводну ријеч, а када је вучић рекао да се не спомињу сва три народ у резолуцији, а њемачки представник држи ријеч и каже да је то потштовање сва три народа. Њемачки представник отворено лаже - изјавио је предсједник НСРС.

Каже да је огроман број држава гласао под притиском и ради бенефита.

-И све пресуде које су донесене под уцјенама и потткупљивањем су невалидне и требају одговарати они који су уцјењивали и поткупљивали. Тако ће проћи и ова резолуција - нагласио је Стевандић.