latinica  ћирилица
23/05/2024 |  18:42 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Којић: Изгласавање резолуције - пуцањ у здрав разум

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да је изгласавањем резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН убијена сва логика и да је то пуцањ у истину и у здрав разум.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

- Данас је свима јасно да већина чланица схвата да се није десио геноцид. Многе државе зарад уцјена великих сила нису смјеле гласати против, али поштујући науку нису гласале ни за резолуцију - рекао је Којић за Срну.

Он је истакао да се свака породица погинулих бораца из Републике Српске захваљује руководству Србије и Републике Српске због лавовске борбе против овог срамног чина Њемачке и осталих мрзитеља Срба, као и свим научницима који су вођени науком доказали шта се десило у Сребреници.

Осим тога што је ова резолуција необавезујућа, он је рекао да је и сам исход гласања такав да не постоји већина која би ову лаж прихватила.

- Српски народ и даље ће ходати уздигнуте главе јер он није геноцидан како су жељели да их представе управо они који то јесу - рекао је Којић.

Он је истакао да сви они који ће ликовати због усвајања ове резолуције ће бити у заблуди јер морају да погледају истини у очи и виде да су заправо само оружје у рукама великих сила преко којих они скидају са себе одговорност због протеклог рата у бившој Југославији.

- Ми ћемо и даље вјеровати науци, струци и истини а не некаквим лажним и антисрпским судовима у Хагу и БиХ који су и формирани како би прекрајале историју и користили туђу несрећу зарад својих интереса - рекао је Којић.