latinica  ћирилица
23/05/2024 |  15:11 | Аутор: СРНА

"Лицидерско срце" од 15. до 19. августа

Међународни дјечији фестивал "Лицидерско срце" биће одржан од 15. до 19. августа, а Вишеград ће бити домаћин 17. августа, саопштено је након данашњег састанка представника Организационог одбора са начелником општине Младеном Ђуревићем.
Ффестивал фолклора "Лицидерско срце" - Фото: СРНА
Ффестивал фолклора "Лицидерско срце"Фото: СРНА

Потпредсједник Организационог одбора Фестивала Ивана Цвјетковић рекла је да ће Вишеград бити домаћин ансамблима из Кине, Грчке, Бугарске и Словачке.

Она је додала да ће посебно драги гости бити чланови ансамбла из Звечана и сви они ће наступити заједно са фолклорним ансамблом "Краљ Петар ујединитељ" из Вишеграда.

Цвјетковићева је напоменула да ће Вишеград бити домаћин 13. пут и да ће тог дана допутовати дјеца из четири земље, обићи град, а потом ће, за представнике страних ансамбала, бити организован пријем код начелника општине.

- Након тога ће дјеца у народним ношњама прошетати ћупријом и градским улицама и потом у Андрићграду представити дио своје културе и традиције - изјавила је Цвјетковићева новинарима.

Умјетнички руководилац ансамбла Данијела Шућур рекла да су поносни што ће и овај пут бити домаћини једне фестивалске вечери.

- Трудимо се да сву нашу дјецу укључимо у организацију, анимирамо волонтере, како би на прави начин дочекали госте и представили свој град у најљепшем свјетлу - рекла је Шућур.

На овогодишњем фестивалу, који организује Удружење грађана "Ера" из Ужица, учествоваће око 1.000 дјеце узраста од 10 до 16 година.