latinica  ћирилица
23/05/2024 |  07:30 ⇒ 10:08 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - НСРС о Приједлогу закона о заштити природе

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас расправом о Приједлогу закона о заштити природе.
НСРС -
НСРС

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о посебном режиму извршења казне затвора.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.

Народна скупштина усвојила је јуче документ у којем указује да је, супротно одредбама Анекса четири, nацрт резолуције о Сребреници сачињен и достављен Генералној скупштини УН без учешћа или одобрења Предсједништва БиХ и без икаквог консензуса унутар БиХ.

Након тога, посланици су размотрили Приједлог декларације о противљењу отварању рудника литијума, бора, натријума, стронцијума, калијума и пратеће асоцијације елемената на територији Општине Лопаре - грађанска иницијатива.

Окончана је расправа и о Приједлогу закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, Приједлогу закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске и Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима.