latinica  ћирилица
22/05/2024 |  14:04 ⇒ 14:06 | Аутор: СРНА

Кошарац: Усвајање резолуције изазвало би озбиљне посљедице за БиХ и регион

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да би евентуално усвајање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН оставило озбиљне посљедице, не само у БиХ, него и у региону.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Мислим да је резолуција израз патолошке потребе бошњачке структуре под спонзорством Њемачке, САД и неких других земаља да, прије свега, прикрију своје улоге у геноцидима у неким прошлим временима над српским народом, Јеврејима и другима - рекао је Кошарац новинарима.

Он је навео да они у континуитету желе српском народу прилијепити срамну етикету иако му она не припада.

Кошарац је указао да поједине западне земље на овај начин покушавају да избалансирају своју улогу у свијету тако да овдје буду уз мусулмане, а да тамо гдје су до сада били против њих направе врсту нивелације.

- Одговорна политика предсједника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика у одбрани интереса српског народа, која је заснована на демократским, јасним, истинитим, кредибним принципима потврда је нашег опредјељења да бранимо српски народ - рекао је Кошарац.

Дјеловањем институција Србије и Републике Српске, рекао је он, адекватно ће бити одговорено на све лажи против српског народа, на све фалсификате који су својствени једној структури у БиХ - да на темељу неких њихових фикција и патолошких потреба, које су увијек уобличене у ставовима дијела међународне заједнице, промовшу против Републике Српске.

- Ми ћемо знати на адекватан начин да одговоримо, али сигуран сам да ће евентуално усвојена резолуција о Сребреници продуковати многе политичке проблеме, не само у БиХ, него и у региону - навео је Кошарац.