latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:10 ⇒ 11:17 | Аутор: РТРС

Нешић: Резолуција - покушај манипулације историјским чињеницама

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да је резолуција о Сребреници покушај да се манипулацијом историјским чињеницама и селективним приступом окриве Срби као народ за најтеже злочине, док се занемарују страдања и патње које је српски народ претрпио.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је нагласио да је ова резолуција неправда и увреда за све невине жртве и њихове породице.

- Ова резолуција је пропала, без обзира на гласање, чињеницом да је против ње устала већина становништва планете. Самим тим, она није допринос помирењу и пијетету према жртвама већ гажење и политичка манипулација истим - рекао је Нешић.

Он је додао да се сада свједочи најновијим покушајима дијела међународне заједнице и бошњачке политике да српском народу, Србији и Републици Српској буде прилијепљена етикета геноцидног народа кроз резолуцију УН, саопштено је из ДНС-а.

- Срби нису геноцидан народ. Наш народ је кроз историју пролазио кроз многе тешкоће, али увијек смо се борили за слободу, правду и истину. Ту слободу смо и за Бошњаке и друге народе на Балкану освајали својим жртвама - поручио је Нешић.

Он је нагласио да подржава борбу предсједника Србије Александра Вучића за истину о српском народу.

- Његови напори да се истина сазна и да се глас наших људи чује на међународној сцени су од суштинског значаја за очување нашег достојанства и части. Морамо заједно стати у одбрану истине и правде за наш народ - истакао је Нешић.

Он је закључио да су Срби народ који је увијек тежио миру, заједничком суживоту и поштовању других, да је истина увијек била савезник Срба, без обзира колико јој је времена требало да нађе свој пут.