latinica  ћирилица
20/05/2024 |  09:11 ⇒ 09:15 | Аутор: РТРС

Дрина ХЕ нови прволигаш Републике Српске

Фудбалски клуб Дрина ХЕ из Вишеграда шампион је Друге лиге Републике Српске групе Исток и од наредне сезоне поново ће играти у Првој лиги Републике Српске.
Дрина ХЕ, шампион Друге лиге - Фото: СРНА
Дрина ХЕ, шампион Друге лигеФото: СРНА

Предсједник ФК Дрина ХЕ Дејан Крсмановић рекао је да су три кола прије краја сезоне побиједили Рудар 1925 из Угљевика резултатом 4:0 и тако обезбиједили титулу и повратак у Прву лигу Републике Српске.

- Велики успјех за вишеградски спорт је успјех фудбалера који су, послије рукометаша и одбојкашица, освојили титулу шампиона. Овај успјех је тим већи ако знамо да је клуб прије непуне двије године био пред гашењем - истакао је Крсмановић.

Он је нагласио да су у клубу поносни на све што је урађено претходне године и поручио да ће наставити са увођењем новина у рад клуба и унапређењем спортске инфраструктуре како би клуб задржао стари сјај.

- Позивамо све љубитеље фудбала да у сриједу, 22. маја, дођу на стадион и подрже нас на утакмици са екипом из Дворова, након чега ће представници Фудбалског савеза Републике Српске уручити пехар и медаље - навео је Крсмановић.

ФК Дрина ХЕ ове године обиљежава 100 година постојања.