latinica  ћирилица
19/05/2024 |  19:18 ⇒ 19:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Манчестер Сити првак Енглеске четврти пут заредом

Фудбалери Манчестер Ситија постали су 10. пут прваци Енглеске, четврти пут у низу, а шести пут под вођством менаџера Пепа Гвардиоле који је клуб преузео 2016. године.
Манчестер сити (фото: EPA-EFE/ASH ALLEN EDITORIAL USE ONLY) -
Манчестер сити (фото: EPA-EFE/ASH ALLEN EDITORIAL USE ONLY)

Популарни "грађани" су до титуле стигли побједом над Вест Хемом резултатом 3:1, уз два гола Фила Фодена и двије асистенције Бернарда Силве. У стријелце се уписао и Родри.

Арсеналу побједа против Евертона после преоркета није донијела толико жељену титулу која се чека од 2004. године.

Ливерпул је на опроштају Јиргена Клопа са мјеста менаџера послије девет година побиједио код куће Вулверхемптон резултатом 2:0.

Резултати посљедњег, 38. кола: Манчестер Сити - Вест Хем 3:1, Арсенал - Евертон 2:1, Ливерпул - Вулверхемптон 2:0, Шефилд Јунајтед - Тотенхем 0:3, Челси - Борнмут 2:1, Брајтон - Манчестер Јунајтед 0:2, Барнли - Нотингем Форест 1:2, Лутон - Фулам 2:4, Брентфорд - Њукасл 2:4, Кристал Палас - Астон Вила 5:0.

Табела: Манчестер Сити 91, Арсенал 89, Ливерпул 82, Астон Вила 68, Тотенхем 66, Челси 63, Нјукасл 60, Манчестер Јунајтед 60...

Уз шампионе Манчестер Сити, у Лигу шампиона ће и Арсенал, Ливерпул и Астон Вила.

Петопласирани Тотенхем ће у Лигу Европе, док ће шестопласирани Челси такође у Лигу Европе само ако Манчестер Сити освоји ФА Куп.

Ако Манчестер Јунајтед освоји ФА куп он ће у Лигу Европе, а у том случају би Челси морао у плеј-оф за Лигу конференција. Седмопласирани Њукасл ће у у плеј-оф за Лигу конференција само ако Манчестер Сити освоји "дуплу круну".

Од раније се знало да су из Премијер лиге испали Барнли, Шефилд Јунајтед и Лутон, клубови који су се лане и пласирали у елиту из Чемпионшипа.

У Премијер лигу су се пласирали Лестер и Испвич, а Лидс и Саутехемптон ће у међусобном мечу на лондонском Вемблију 26. маја ријешити ко ће још у елиту.