latinica  ћирилица
19/05/2024 |  16:22 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Јонг побједник 50. Меморијалног турнир "др Младен Стојановић" у Приједору

Холандски тенисер Сандер Јонг побједник је 50. Меморијалног турнир "др Младен Стојановић" у Приједору, који већ 17 година има статус ИТФ фјучерс турнира. Игран је за наградни фонд од 15 хиљада долара, а побједнику је припало 2.100 долара
Приједор, ИТФ турнир - Фото: РТРС
Приједор, ИТФ турнирФото: РТРС

Други носилац Сандер Јонг у финалу је побиједио шестог носиоца Пољака Павела Јушчека са 2:1, по сетовима 6:1, 5:7, 6:3. Њему је то трећа ИТФ титула, захваљујући којој је освојио 15 АТП поена. То ће му донијети 475. мјесто на АТП ранг-листи.

- Мој циљ је да будем у првих сто, тако да ћу наставити да радим да будем бољи и видјећемо ста ће се десити у будућности - рекао је Јонг.

- Могао сам добити трећи сет, направио сам превише грешака и често био нестрпљив - истакао је Јушчек.

Турнир је организовао приједорски Тениски клуб "др Младен Стојановић" уз подршку Градске управе и бројних спонзора.

- Сам турнир је протекао у најбољем реду, имале сте прилику да видите пуно гледалиште заиста смо веома задовољни. Имали сте прилику да видите обновљено гледалиште за што можемо захвалити управи града Приједора - изјавио је предсједник Тениског клуба "др Младен Стојановић" Горан Новић.

Побједници у конкуренцији парова су Холанђани Сандер Јанг и Рик Милер, који су савладали тенисере из БиХ Владана Тадића и Мирзу Башића 2:0 у сетовима.