latinica  ћирилица
19/05/2024 |  08:53 | Аутор: РТРС

АБА: Партизан домаћин Звезду у трећем финалном сусрету

Кошаркаши Партизана вечерас дочекују Црвену звезду у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге. Звезда води у серији са 2:0.
АБА лига - Фото: РТРС
АБА лигаФото: РТРС

Пред кошаркашима Партизана је бити или не бити утакмица. Само побједа црно-бијеле оставља у борби за трофеј у регионалном такмичењу.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић истакао је да је свјестан грешака које је његова екипа правила у претходне двије утакмице и да се то не смије понављати у нарендој.

Заједно са Џејмсом Нанелијем позвао је навијаче на фер навијање.

- Предстоји веома важна утакмица у недјељу, потребно нам је да будете гласни, и будете нам подршка. Али молим вас, немојте да бацате било шта на терен. Када смо играли у Пиониру против Црвене звезде, ништа није било бачено на терен, утакмица је била чиста, а бољи ривал је однио побједу. Сада када долазе у нашу кућу, морамо показати једнако поштовање према њима - поручио је Обрадовић.

Црвену звезду до титуле дијели још једна побједа, а у црвено-бијелом тиму огласили су се саопштењем.

Пред трећу утакмицу упутили су захтјев АБА лиги.

- КК Црвена звезда пред нову утакмицу финала плеј офа, очигледно са старим проблемима који муче лигу, у којој су дивљале судије са "чистим биографијама" попут Матеја Болтаузера и Сретена Радовића, а пратили их појединци попут Милана Недовића који су вољели да се истичу на штету нашег клуба, а који ће судити трећи меч финала у недјељу, захтијева само једно. Да нам АБА лига и људи који су за то задужени омогуће нормално и фер суђење, јер се по свим најавама, изјавама између редова, нарученим експертизама и текстовима, предрадњама наслућује шта нам се спрема у недјељу увече - а то нема везе са спортом - стоји у допису Звезде.

Трећи меч финалне серије између Партизана и Црвене звезде игра се од 20 часова и 30 минута у Београдској Арени.