latinica  ћирилица
18/05/2024 |  08:48 | Аутор: sputniknews.com

НБА: Познато када ће Јокић и Денвер играти мајсторицу (ВИДЕО)

Побједа Индијане против Њујорка 116:103 за изједначење 3:3, утицала је на сатницу мајсторице коју у недјељу играју Денвер и Минесота. Навијало се за европски термин од 21 и 30, али ништа од тога. Како ће Пејсерси и Никси играти свој меч у поменутом термину, тако ће Јокић бити битку за финале два часа иза поноћи у ноћи између недјеље и понедјељка.
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT)

Историјски пораз доживио је НБА шампион, исписана је негативна историја, с обзиром на то да је претходни најтежи пораз власника прстена био 36 поена, а Јокић и другови пали су у Минесоти резултатом 115:70 и сада ће у мајсторици имати прилику да се реванширају Ентонију Едвардсу и друговима за пласман у финале Западне конференције.

Европа и сви у Србији врло вјероватно су жељели да Њујорк елиминише Индијану у шестом мечу, што би донијело европски термин Денвера, и меч од пола десет увече у недјељу, али се то није догодило, јер је Индијана двоцифреном разликом успјела да нокаутира Никсе и "купи" себи тако седми меч, који ће бити одигран у Њујорку.

Пејсерси су изгубили уводну дионицу са пола коша 29:30, да би у наставку до одласка на велики одмор преокренули резултат и стекли +10 – 61:51.

Успјели су Пејсерси до краја сусрета додатно да повећају предност и да на крају славе побједу резултатом 116:103, а предводио их је Паскал

Сјакам са 25 поена уз седам скокова и пет асистенција. Пратили су га Тарнер са 17 и Халибартон са 15 поена.

С друге стране, најефикаснији актер сусрета био је Брансон који је убацио 31 поен, али то није било довољно његовом тиму да избјегне пораз.