latinica  ћирилица
13/05/2024 |  17:02 | Аутор: СРНА

Брчко: Беба враћена мајци

Осмомјесечна беба из Бијеле, код Брчког, коју је прије шест дана противправно одузео њен отац чији су иницијали М.М, враћена је мајци, саопштено је из Тужилаштва дистрикта.
Тужилаштво Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Тужилаштво Брчко дистриктаФото: РТРС

Суочен са посљедицама кривичног гоњења због насиља у породици и одузимања дјетета, осумњичени је дјевојчицу, посредством његових родитеља, вратио мајци.

М.М. је осумњичен да је 6. маја, у мјесту Бијела код Брчког, извршио насиље над ванбранчном супругом у кући у којој живи са њом и њиховим заједничким дјететом рођеним 2023. године.

У намјери да оштећеној ускрати право да буде са својим дјететом, осумњичени је након насиља над невјенчаном супругом, 7. маја, без њеног знања и одобрења, у договору са својим родитељима, дјевојчицу узео из породичне куће и одвезао у Србију.

За М.М. била је расписана међународна потрага у којој су учествовали органи гоњена Брчко дистрикта, ИНТЕРПОЛ и надлежни органи Србије.

Тужилаштво и полиција настављају истрагу против М.М. због кривичних дјела насиље у породици и одузимање дјетета, а која је проширена и на ранији период током којег је супругу физички и психички злостављао.

Истрагом Тужилаштва су обухваћени и његови родитељи, као саизвршиоци кривичног дјела одузимања дјетета, наведено је у саопштењу.