latinica  ћирилица
13/05/2024 |  14:10 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме - Констракта, Тијана Дапчевић и 23 нове ђурђевданске звјездице (ВИДЕО)

Све је почело 1994. године. У прољеће је зазвонила дјечија пјесма, родио се Ђурђевдански фестивал и од тада смо расли, расли и постали најпознатији фестивал дјечије музике у региону. Преко 550 композиција, више од 500 малих, талентованих извођача оставило је траг и остало дио приче која траје и данас. Неки од њих су данас признати музички умјетници.
Ђурђевдански фестивал - Фото: РТРС
Ђурђевдански фестивалФото: РТРС

Наш фестивал ове године слави свој 30. рођендан.

Двадесет нових композиција ће 17. маја 2024. године бити премијерно изведене на јубиларном, 30. међународном Ђурђевданском фестивалу дјечје пјесме у Бањауци.

Двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине, односно из 16 градова Европе и Азије пјеваће публици у Спортској дворани Борик и такмичиће се за вриједне награде.

30. Ђурђевдански фестивал водиће Тијана Дапчевић, уз помоћ Лене Ковачевић и Вање Мишић, а у ревијалном дијелу фестивала публику у дворани Борик забављаће Констракта.

Улаз ће бити слободан за публику, а организоване групе навијача очекујемо из Приједора, Новог Града, Добоја, Источног Сарајева, Српца, Бањалуке, Фоче као и школа домаћина, који ће гласати и навијати за дјецу која долазе из иностранства.

17. мај од 17 часова, спортска дворана "Борик", Констракта, Тијана Дапчевић и 23 нове ђурђевданске звјездице!

За гледаоце испред малих екрана биће обезбијеђен директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске и на сајту www.rtrs.tv.