latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:39 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Ђајић: Генерала Младића пребацити на лијечење у Србију или Српску

Одбијање Механизма у Хагу да одобри некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу лијечење у Србији или Српској још је једна у низу њихових грешака јер је генералу Младићу неопходан двадесетчетворочасовни здравствени надзор, рекао је директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић.
Ратко Младић - Фото: РТРС
Ратко МладићФото: РТРС

Ђајић је изјавио Срни да ће Србија и Српска заједнички наставити да инсистирају да генерал Младић буде пребачен на лијечење у Србију и Српску.

- Разочаран сам што Механизам у Хагу није одобрио лијечење генерала Младића у Србији или Републици Српској, гдје не постоје језичке баријере и гдје може да каже шта га мучи и боли. Надам се, ипак, да ће Механизам донијети разумну одлуку - истакао је Ђајић.

Он је навео да је тим љекара УКЦ-а, који је недавно посјетио генерала Младића, у свом званичном налазу затражио да генерал буде пребачен на лијечење у Србију или Српску, јер је ријеч о старијем и болесном човјеку, коме је потребна двадесетчетворочасовна здравствена њега.

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, раније је рекао да је одбијен захтјев да његов отац буде пребачен на лијечење у Србију, након што су му због грешака хашких љекара отказали бубрези и нема услова за рехабилитацију.