latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:07 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Нешић: Повишен ниво безбједносне угрожености Додика због линча у јавности и почетка суђења

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић навео да је повишен ниво безбједносне угрожености предсједника Републике Српске Милорада Додика с обзиром на функцију коју обавља, атмосферу напетости и својеврсног линча која је створена у јавности, посебно након почетка суђења.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је ово навео у одговору на питање посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Дарка Бабаља које је поставио на прошлој сједници овог дома - ко угрожава безбједност предсједника Републике Српске Милорада Додика?

Министар безбједности у Савјету министара је истакао да полицијске агенције на основу расположивих информација врше безбједносне процјене угрожености штићених лица.

- Подсјећамо да је особа која заступа крајње екстремистичке ставове и окупља истомишљенике у оквиру једне странке, јавно путем друштвених мрежа упућивала пријетње и слала својеврсне поруке да се неки људи ликвидирају - наводи се у Нешићевом одговору.

Он је указао да полицијске агенције имају обавезу да међусобно сарађују, размјењују информације и сазнања о пријетњама и могућим угрожавању било којег грађанина, а посебно ако је ријеч о високорангираним званичницима, те да у складу са тим предузимају мјере превенције и заштите од могућих напада.