latinica  ћирилица
12/05/2024 |  10:37 ⇒ 10:55 | Аутор: РТРС

Селак: Јасеновац наша вјечна опомена

Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске, изјавио је да Јасеновац представља симбол страдања Срба и вјечну опомену нашем народу. Данас се обиљежава 79. годишњица пробоја логораша из логора смрти Јасеновац.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, рекао је да ће српски народ сачувати сјећање и истину о стотинама хиљада предака, који су свирепо убијени у усташком систему логора.

- Циљ фашистичких и усташких снага је био потпуно истријебљење Срба. Доказ за то, између осталих, је планирано и системско убијање дјеце и њихово превођење у католичанство. Многи наши преци заувијек су остали на пољима смрти у Градини, опомињући нас вјечно колико је за српски народ важна слобода и државност. Чувајући слободу сачуваћемо и сјећање и истину о нашим прецима - поручио је лидер СПС-а.

Обиљежавању 79. годишњице пробоја посљедњих логораша из Јасеновца присуствује и делегација Спцијалистичке партије Српске. Обиљежавање, уз присуство високих званичника Републике Српске и Републике Србије, одржава се у Доњој Градини, гдје је извршен највећи дио геноцида над Србима.