latinica  ћирилица
24/04/2024 |  07:29 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Аџић: Полагање вијенаца и бројне манифестације поводом Дана града Градишке (ВИДЕО)

Градишка ће обиљежити Дан града, а тим поводом биће служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежја погинулим борцима и цивилима у Другом свјетском и Одбрамбено-отаџбинском рату. Биће одржана и свечана академија на којој ће заслужним појединцима и установама бити додијељена признања, рекао је за наш Јутарњи програм градоначелник Градишке Зоран Аџић.
Зоран Аџић - Фото: РТРС
Зоран АџићФото: РТРС

Поред тог, Аџић додаје у организацији ће бити и бројне манифестације, између којих је сајам који се одржава, а који уважава много догађаја, веома значајан.

- Привредници и пољопривредници из Градишке, али и региона, имаће прилику да се састану, те размијене искуства и савјете. Осим тог, имаћемо и школски сајам, у смислу пружања могућности ученицима, да виде своје могућности, те да бирају чиме желе да се баве - истиће Аџић.

Додаје, да је концепција, комплетног рада Градске управе, уложена ка младим људима.

- Наше опредјељење је да креирамо амбијент, у којем млади желе да остају на простору Градишке. Циљ нам је да смањимо број младих на бироу за запошљавање - истиче Аџић.

Каже, да постоји тенденција праћења трендова Европске уније, а сама чињеница да се Градишка налази на граници са истом, довољно помаже.