latinica  ћирилица
05/03/2024 |  14:27 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Шмит ће остати највећа бесмислица у историји БиХ (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик ће наставити да штити уставни поредак, да штити Уставом загарантована права Српске и српског народа у БиХ. Шмит ће остати највећа бесмислица у историји БиХ, рекао је за РТРС српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- У БиХ постоји много бесмислица, али је убједљиво највећа бесмислица Кристијан Шмит за којег нико не зна ко је он, шта је он, шта представља, ко га је звао, због чега је овдје и шта ту ради - рекао је Ковачевић реагујући на изјаву Шмита да се не треба, како је рекао, обазирати на "бесмислене изјаве Додика".

Друга највећа бесмислица је када Шмит коментарише европски пут БиХ с којим, додаје Ковачевић, за разлику од Милорада Додика нема апсолутно ништа.

- Додик је неко ко је изабрани представник народа, изабрани представник свих грађана Републике Српске, који је свој мандат добио на слободним и демократским изборима и ко се у складу са тим и понаша - истакао је Ковачевић.

Предсједник Српске, наглашава Ковачевић, у складу са оним што су његове уставне надлежности, штити интересе свих грађана Републике Српске, интересе српског народа.

- Он изражава државно јединство Српске како је Устав одредио, а Шмит је неко због кога, између осталог, Додику и суде, јер ради оно, што му је Устав одредио да мора да ради. И што када не би радио био би прогањан кривично за рушење уставног поретка - поручио је Ковачевић.