latinica  ћирилица
01/03/2024 |  18:34 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Додик: Шмит нема никакву надлежност; Неприхватљива прича о покретању поступка против Шулића (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит нема никакву надлежност над земљиштем на Јахорини, већ да покушава да десталбилизује БиХ.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Истакао је да је неприхватљива прича о покретању поступку против министра трговине и туризма Српске Дениса Шулића.

Додик је изјавио да су уложена јавна средства да Јахорина постане мјесто гдје ће људи инвестирати, те да се види да за тако нешто постоји интерес.

- Они су сад смислили да забране промет земље, то није његова надлежност, он нема никакву надлежност такве врсте - рекао је Додик и додао да на ту причу насједају муслимани у Сарајеву.

Додик је истакао да је неприхватљиво прича о покретању поступку против министра трговине и туризма Дениса Шулића, нагласивши да је то била одлука Владе.

- Нећете затворити Републику Српску и наравно да ћемо и наћи начин да се томе супроставимо. Немојте нас изазивати, на врх сте нам главе везано за то - изјавио је Додик новинарима из Републике Српске током свог боравка у Анталији.

Додик је рекао да раније није хтио да не буде како брани себе, али да је у ситуацијама када један човјек ради свој посао, када се донесе одлука Владе, па се нађе неки тужилац, доста више и тог Тужилаштва.

- Наравно да нећемо да ћутимо, доста је више тога - нагласио је Додик и нагласио да је то отимање имовине.

Додик је навео да Шмит стално нешто "забрањује" Српској, а кад је у интересу неких западних компанија, онда у Федерацији постоји испоруку тих јавних добара без икакве накнаде.

- Видим ту сподобу која се зове Шмит која хода овдје по кулоарима. Осјећам се прогоњеним. Гдје год се ја појавим, он је негдје иза. Млатара рукама покушавајући да придобије пажњу - рекао је Додик.