latinica  ћирилица
28/02/2024 |  10:39 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Бјелица: Противници српског народа раде организовано, али безуспјешно

Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица истакао је да је посјета предсједника Српске Милорада Додика Црној Гори од великог значаја за развој регионалне сарадње која је на добробити становника и Српске и Црне Горе, а не на било какву штету.
Урош Бјелица (фото: instagram.com/urosbjelica) -
Урош Бјелица (фото: instagram.com/urosbjelica)

- Предсједник Додик је показао своју отвореност за сарадњу и жељу за економским развојем региона. Парадоксално је да инструисана мањина људи у Црној Гори, по старој уходаној матрици, припремљеној у западним амбасадама, напада и осуђује посјету предсједника Додика - нагласио је Бјелица у изјави за Срну.

Он је навео да је Милорад Додик дошао у Црну Гору не да се мијеша у тамошње унутрашње односе, да изазива раздор и подјеле, како то раде поједине западне дипломате зарад својих интереса, већ је донио приједлог специјалних и паралелних веза Српске и Црне Горе који треба да унаприједе сарадњу на економском, образовном и културолошком плану, као и нове идеје које би значиле и Српској и Црној Гори.

- Међутим, инструисана групица озлојеђених људи приједлог за сарадњу и просперитет дочекују на нож, носећи транспаренте и заставу БиХ, призивајући помоћ својих западноевропских ментора, надајући се да ће они 'уразумити' изабране званичнике Црне Горе и Српске. Очигледно је да ни они само не знају ни што су дошли, ни шта хоће, ни кога и за шта треба 'уразумити' када ти исти изабрани званичници желе мир, дијалог, бољу сарадњу и развој у сваком погледу - указао је Бјелица.

Он је нагласио да је једна од главних окосница напада апсолутна неистина да је предсједник Додик "сепаратиста" и "изасланик Владимира Путина", а што је још јадније и жалосније то говоре они који су до 2006. године били гласни заговарачи одвајања Црне Горе од државне заједнице Србије и Црне Горе.

- О каквим инструкцијама из западних амабасада је ријеч најбоље потврђују чињенице да мања група грађана лидеру Републике Српске и човјеку који нуди Црној Гори да се укључи у пројекат "Бук Бијела" и који најављује изградњу дијела пута Фоча–Шћепан Поље, на граници са Црном Гором, узвикују да је фашиста, да њему који подржава европски пут БиХ и залаже се за испуњавање свих услова на том путу кажу да је противник европских идеја и да га је послао Владимир Путин. Да није жалосно било би смиијешно и зато кажем да је очигледно да исти ти који узвикују то што узвикују не знају ни што су дошли, ни шта говоре, ни коме - нагласио је Бјелица.

Када је ријеч о руском предсједнику Владимиру Путину, Бјелица је рекао да предсједник Српске и српски народ јесу пријатељи Руске Федерације и предсједника Путина, као што је и братска Русија наш пријатељ.

- У томе не видимо ништа негативно, напротив, почаствовани смо и орденом који је предсједник Путин додијелио нашем предсједнику и то је нама у Српској за понос - навео је Бјелица.

Он је рекао да је сасвим јасно да је ријеч о парадоксима који се косе са здравим разумом и само потврђују да противници српског народа раде систематично и организовано, али, на нашу срећу, захваљујући нашем руководству и политици коју воде - безуспјешно.

- Предсједник Додик је још једном показао да је изнад свега тога, да је озбиљан државник и саговорник који пружа руку сарадње и увијек спреман за дијалог, те да неће подлећи организованим инсценираним притисцима и уцјенама западњака који манипулушу народом, истом оном којем Додик жели бољу будућност, слободу и живот без мијешања странаца - нагласио је Бјелица.

Он је навео да је с тога веома важна политичка зрелост и озбиљност предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића, који је државнички, како и доликује, дочекао предсједника Републике Српске и упутио поруке заједништва за боље сутра свих становика Црне Горе и Републике Српске