latinica  ћирилица
25/02/2024 |  09:26 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

Селак: Вулину додијелити највише признање града Бањалуке

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да је ова странка упутила приједлог за додјелу Кључа града или Златног грба Бањалуке Александру Вулину, доскорашњем директору Безбједносно-информативне агенције Србије, јер је пружио изузетан допринос развоју односа Бањалуке и Београда, интеграцији српског народа и промовисању идеје заједничке будућности.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Бањалука мора да цијени такве људе, који су принципијелни и који несебично одолијевају притисцима. Зато је наш приједлог за Кључ града или Златни грб Бањалуке господин Александар Вулин - нагласио је лидер СПС-а.

Селак је подсјетио да је Вулин, који је поријеклом са Мањаче, каријеру посветио служењу свом народу и одбрани његових интереса, саопштено је из СПС-а.

- Посебну љубав, оданост и приврженост исказао је према Републици Српској. Поносан на своје коријене, генерацијама које долазе примјер је преданости и патриотизма - истакао је Селак.

Он је подсјетио да је Вулин обављао најзначајније државне функције у Србији, био је, између осталог, министар одбране, министар унутрашњих послова, шеф БИА, а недавно је именован и за сенатора Републике Српске.