latinica  ћирилица
23/02/2024 |  14:27 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Клокић: За Српску веома битни односи са Русијом

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић је рекао да су за Републику Српску односи са Русијом веома важни, те истакаоа да различити тонови о Русији и Бјелорусији постоје и у ЕУ.
Златан Клокић - Фото: Уступљена фотографија
Златан КлокићФото: Уступљена фотографија

Коментаришући саопштење Делегације ЕУ БиХ поводом посјете делегације Републике Српске на челу са предсједником Милорадом Додиком Русији и Бјелорусији, да је "одржавање блиских веза са Русијом и Бјелорусијом неспојиво с европским путем", Клокић је подсјетио да земље које желе да буду чланице ЕУ, морају у потпуности да имају усклађене своје спољне политике, али да различити тонови постоје и у самој ЕУ.

- Чујемо да Мађарска није баш наклоњена тим санкцијама које ЕУ је увела Руској Федерацији. А имате и ситуацију да Србија, која је увелико у преговорима са ЕУ, није увела санкције Русији - рекао је Клокић.

Он је додао да не види ништа да је толико битно што Република Српска кочи да БиХ уведе санкције Русији.

- Битно је нагласити да су за нас веома важни односи између Републике Српске и Руске Федерације, јер ти односи су више него партнерски. Рекао бих да су пријатељски, па чак и братски - додао је Клокић.