latinica  ћирилица
22/02/2024 |  18:46 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Да ли је дошло до помирења Станивуковића и Црнатка? (ВИДЕО)

Да ли је дошло до помирења предсједника Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшка Станивуковића и потпредсједника партије Игора Црнатка, није се могло чути након сједнице руководства странке. Огласио се предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекавши да нема распада партије, а још се ломе копља око тога ко ће бити кандидат за градоначелника највећег града Српске.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Бореновић је покушао да смири или прикрије турбуленције у ПДП-у. Каже да нема распада, подјеле и одлазака из партије. То му је био и одговор на свакодневне вербалне сукобе његових страначких колега Станивуковића, Црнатка и Милка Грмуше.

- Не можете се ни ви, нити ико увијек исконтролисати да не кажете сваку ријеч у датом моменту. Након тих тастатурних и медијских написа који су изазвали одређену реакцију, најдјелотворније је када сједнемо, причамо и то разријешимо. Морам разочарати политичке противнике и рећи да се ПДП не распада, не дијели - рекао је Бореновић.

Остаје да се види да ли је успио да помири овај тројац. Црнадак није желио било шта да коментарише, а Станивуковић се у свом маниру бавио досадашњим резултатима. Сада више не тврди да је он кандидат за градоначелника, али ипак каже да је сасвим логично да то буде.

- Сложићете се са мном да ако је неко актуелни градоначелник и има добре резултате, онда је и логично да то даље настави. С друге стране, Предсједништво Градског одбора је предложило да мјесни одбори потврђују моју кандидатуру, али онда то даље иде на сједницу Предсједништва и Главног одбора. Не бих ја рекао да сам рекао да су органи странке мене потврдили - каже Станивуковић.

Демантовао је изјаве појединаца из своје, али и других партија са којима је до скора био саборац, да је кандидат СНСД-а, а не ПДП-а.

- То је нечији политички памфлет и политичка платформа. Али, само који то причају, штете више опозицији - каже Станивуковић.

На основу изјава видно је да се захуктало у ПДП-у уочи коначне одлуку ко ће бити кандидат ове партије за градоначеника Бањалуке на предстојећим локалним изборима. Коначна ријеч биће на Предсједништву странке.