latinica  ћирилица
22/02/2024 |  08:21 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Клокић: Свако одмицање од договора из Лакташа је корак назад на путу БиХ према ЕУ (ВИДЕО)

Свако одмицање од договора из Лакташа је корак назад на путу БиХ према ЕУ, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

- Неки од Закона су усвојени. Урађен је одређен помак на европском путу. Остало је још препрепка, један од њих је Изборни закон. Не смије се допустити да појединци одређују наши судбину. Наша судбина треба да буде у нашим рукама, како да уредимо БиХ на европском путу - поручио је Клокић.

Он истиче да да велики притисци који скрећу БиХ са европскоим путу долазе из појединих амбасада, прије свих САД.

- Предложио бих америчком амбасадору да оснује политичку партију, а имам и назив за њу. ПДП - РС. Не, није то овај наш ПДП, већ то је скраћеница за "Партију дневних притисака". Прве реакције долазе увијек из америчке асмбасаде. Без обзира колика она била сила, САД није чланица ЕУ, а жели да диктира њен пут у исту - истакао је Клокић.

Улазак у ЕУ сигурно би БиХ донио неке бенефите.

- Стандард грађана би се сигурно поправио, лакше би се долазило за запослења. Кохензиони фондови доносе огромна средства. Исто тако стабилност, лакши проток робе према  ЕУ, али и свима онима који нам желе бити партнери - додао је Клокић.