latinica  ћирилица
18/02/2024 |  19:16 ⇒ 19/02/2024 | 07:49 | Аутор: РТРС

Додик најавио састанке са свјетским лидерима; За два, три дана са Путином (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик који борави са делегацијом Српске у Бјелорусији најавио је бројне састанке са свјетским лидерима у наредном периоду.
Милорад Додик и Владимир Путин - Фото: РТРС
Милорад Додик и Владимир ПутинФото: РТРС

Како је рекао, сутра ће се сусрести са предсједником Бјелорусије Лукашенком, за два три дана и предсједником Русије Путином, затим са предсједником Татарстана, као и других земаља.

- Када се вратим, слиједи састанак са предсједником Скупштине Црне Горе, а два дана касније путујем у Анталију гдје ћу се срести са предсједником Турске Ердоганом, као и другим предсједницима који ће бити присутни на конференцији - рекао је Додик за РТРС.

Како је истакао, раније је био договорен и датум сусрета са премијером Мађарске Виктором Орбаном, који је требало да дође у Бањалуку, али је тај сусрет пролонгиран јер је Орбан, како каже, добио позив да иде у Америку.

- Кад се Орбан врати, тај састанак с њим биће у марту, тако да ћемо до априла имати веома значајне састанке за Републику Српску и њен статус - рекао је Додик и најавио и неколико састанака са представницима из Брисела.

Емисију Актуелно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком можете погледати вечерас и на РТРС у 20.15 часова