latinica  ћирилица
17/02/2024 |  20:49 | Аутор: СРНА

Лукић: Тужиоци немају аргумената ни знања

Вршилац дужности директора "Службеног гласника Републике Српске" Милош Лукић оцијенио је да тужиоци у поступцима пред правосудним органима БиХ против њега и предсједника Српске Милорада Додика показују видну неспособност и неспремност, те да немају ни аргумената ни знања.
Милош Лукић - Фото: СРНА
Милош ЛукићФото: СРНА

Лукић је рекао да је у случају оптужби за непоштовање одлука Кристијана Шмита по свему судећи ријеч о политичком процесу у коме се не препознаје тужилачка и судијска непристрасност.

Он је поновио да је правни нонсенс да се њему и Додику суди због тога што су само радили свој посао, односно поступали у складу са законским овлашћењима.

Лукић је навео да у овом процесу не постоје правне чињенице на којима је заснована оптужница, те да је крајњи циљ одређених домаћих и страних фактора да се политички наштети и Додику, који заступа интересе Српске.

- На сваком кораку може се видјети само да је то јавашлук и да се ради о суду који је направљен да би судило по политичким налозима неких центара моћи, а да је све друго небитно - рекао је Лукић за АТВ.

Он је нагласио да би Српска у неку руку могла да буде европски модел борбе против колонијалне управе, коју, нажалост, подржава и политичко Сарајево.

- Срамота политичког Сарајева јесте да се радују томе да је у ту неку њихову земљу дошао странац да се бори против њихових политичких противника - рекао је Лукић.

Он је додао да ће Српска у овим судским процесима и без обзира на унутрашње и спољне притиске доказати колико је јака и тврд орах.

Лукић је истакао да се треба удружити да би се сачувала Српска и констатовао да ће се и на овом плану показати народно јединство зарад очувања Републике.

- Сматрам да ће на крају цијеле ове приче губитници бити управо они који представљају колонијалну управу овдје - рекао је Лукић.