latinica  ћирилица
16/02/2024 |  15:48 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Каран: МУП Српске - гарант безбједности предсједника Додика (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске је гарант безбједности предсједника Српске Милорада Додика којег штити у пуном уставном и законском капацитету, изјавио је данас министар унутрашњих послова Синиша Каран.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран је истакао да напади на уставни поредак Републике Српске трају већ 30 година, те да је већ дуже изложена притисцима који се манифестују на различите начине, укључујући и политички процес против предсједника Републике.

- Тај напад преко тог процеса је врхунац напада на цијелу Републику и њене уставне институције, стубове, а кључни стуб је управо предсједник Српске - рекао је Каран, коментаришући изјаву Додика да има отворене пријетње у Федерацији БиХ.

Каран је додао да је МУП, управо због пријетњи којих је било и раније, подигао на највећи ниво безбједност предсједника Републике.

Према његовим ријечима, постоје посебне управе које се баве тим питањем са оперативног и физичког аспекта у мјесту његовог боравка и кретања.

- Прошле године смо имали најмање шест-седам озбиљних пријетњи угрожавања безбједности предсједника Републике и оне су све елиминисане - поручио је Каран.

Каран је појаснио да се стање безбједности предсједника Републике свакодневно процјењује и нагласио да се у овом тренутку може рећи да озбиљене пријетње управо иду из тог правца, из ФБиХ.

Каран је рекао да МУП Српске најозбиљније схвата било какву пријетњу упућену предсједнику Српске.