latinica  ћирилица
16/02/2024 |  14:48 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Редовна сједница Народне скупштине 6. марта (ВИДЕО)

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је данас да осма редовна сједница Народне скупштине буде одржана у сриједу, 6. марта, са почетком у 10.00 часова.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

На предложеном дневном реду је 19 тачака, између осталог, Приједлог Програма рада Народне скупштине Републике Српске за 2024. годину, Приједлог закона о измјенама и допунама Породичног закона, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о парничном поступку, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ванпарничном поступку, по хитном поступку и Приједлог закона о очувању културног и историјског насљеђа Светог манастира Хиландар, приједлог предсједника Републике.

Пред посланицима би требало да се нађе и Нацрт закона о самосталним предузетницима, Нацрт закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре и Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2024. годину.

На предложеном дневном реду је и Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Бањалука и фондова за 2022. годину са Извјештајем независног спољног ревизора, а преостале тачке можете прочитати овдје.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске усвојио је и Одлуку о присуству сједницама Народне скупштине и сједницама одбора невладиних организација, удружења, синдиката и других субјеката у 2024. години.