latinica  ћирилица
16/02/2024 |  14:00 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Каран и Кострешевић у Полицијској станици Србац о безбједносним аспектима (ФОТО/ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић данас су посјетили Полицијску станицу Србац, гдје су се састали са командиром ове станице Синишом Шњеготом.
Каран и Кострешевић у Српцу - Фото: РТРС
Каран и Кострешевић у СрпцуФото: РТРС

Тема састанка су безбједносни апспекат на подручју општине Србац, саобраћај, те питања у вези са мигрантском кризом.

Каран и Кострешевић састали су се и са начелником србачке општине Млађаном Драгосављевићем.

Каран је навео да је на састанку било ријечи и о изградњи нове Полицијске станице јер је постојећа зграда стара и није више функционална са аспекта полицијских послова.

- У сарадњи са општином кренућемо интензивно са свим припремама које се раде како би ове године започела градња нове Полицијске станице у Српцу - поручио је Каран.

Он је навео да је на састанку било ријечи о проблемима у србачкој полицијској станици који се односе на недостатак полицијског кадра.

Каран и Кострешевић у Српцу (Фото: РТРС)

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић констатовао је да је безбједносна ситуација на подручју ове општине задовољавајућа, захваљујући сарадњи Општинске управе и Полицијске станице.

Он је навео да је важан сегмент и потреба изградње нове Полицијске станице.

- Могуће је почети са активностима на изради идејног рјешења и пројекта. На нама су све остале претпоставке у смислу одобрења за грађење да се може почети са тим радом - оцијенио је Драгосављевић.

Претходно су Каран и Кострешевић посјетили Полицијску станицу Прњавор, те се састали са градоначелником овог града Дарком Томашем.