latinica  ћирилица
16/02/2024 |  13:23 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Редовна сједница Скупштине града Бањалука 27. фебруара (ВИДЕО)

Скупштински Колегијум заказао је редовну сједницу Скупштине града Бање Луке за уторак, 27. фебруар са почетком у 9 часова. На сједници ће се расправљати о повољнијем јавном превозу, Европској кући и многим другим тачкама.
Скупштина града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукаФото: РТРС

Са предложеног дневног реда поново је скинуто више од 50 одсто тачака. Једна од тачака о којој ће се расправљати је повољнији превоз. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је да ће, ако се на сједници усвоји приједлог о јавном превозу, већ од марта и априла карта од 1,50 КМ бити реалност. Наводи да ће Бањалука и даље бити без колектора и без расправе о забрани кладионица у близини школа.

- Сви коалициони партнери су били за ово али у потребним тренуцима дио своје стратегије имали су подршку већине и за још једну сједнице коју чекам 70 дана и остали смо без 41 тачке - рекао је Станивуковић.

Епилог сваког колегијума је мање више познат, каже Саша Лазић испред Клуба одборника Народног фронта и Бањалука зове.

- Ми нисмо подржали све то и увијек, али увијек смо и сагласни да шта год да се предложи треба да буде у скупштини да се одлучује јавно и на комисију ако треба па да видимо шта је ту ваља а шта не - каже Лазић.

Игор Шукало, секретар Скупштине града, потврдио је да ће се наредна 26. сједница Скупштине града одржати 27. фебруара са укупно 32 тачке дневног реда. Такође је дао и образложење за одгађање ванредне сједнице.

- Ванредна сједница била је заказана, али она је привремено одложена, и оно што је сигурно да ће она бити одржана у наредном периоду - додао је он.

Подсјећамо, ванредна сједница Скупштине града Бањалука која је требало да буде одржана данас, је одгођена јер је већи број одборника најавио изостанак, те кворум не би био испуњен.