latinica  ћирилица
16/02/2024 |  12:05 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Каран и Кострешевић у Прњавору: Добра безбједносна ситуација (ФОТО/ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић посјетили су Полицијску станицу Прњавор. Разговарали су и са градоначелником Прњавора Дарком Томашем.
Каран и Кострешевић са Томашем - Фото: РТРС
Каран и Кострешевић са ТомашемФото: РТРС

Након састанка са градоначелником, Каран је рекао да је безбједносна ситуација у овој локалној заједници добра већ дуже вријеме и издвојио неколико сегмената који су томе допринијели.

- Овој оцјени изузетно је допринио пројекат безбједног града и око 50 камера постављених у граду. То се показало не само у Прњавору него и у већем броју наших општина и градова - рекао је он и додао да је то допринијело, прије свега, смањењу извршења кривичних дјела, посебно тешких.

Он је истакао да је на састанку констатовано да је за Полицијску станицу у Прњавору потребно створити још боље услове за рад, на другој локацији.

- Већ смо се данас са градоначелником Томашем договорили ући постепено у процедуру да стварамо основе да измјестимо Полицијску станицу са садашње локације која нам, са полицијског аспекта, не одговара на том мјесту, а сигурно ће и град пронаћи свој интерес у том пројекту - рекао је Каран.

Каран и Кострешевић у Прњавору (Фото: РТРС)

Томаш је рекао да је било ријечо о додатном унапређењу сарадње, која је, каже, дијелом исказана прије четири-пет година изградњом информационог система видео-надзора који је допринио бољој безбједносној сарадњи.

- Сматрамо да треба наставити заједничку сарадњу на побољшању техничких и материјалних капацитета за редован рад полицијских службеника. Важно би било изградити нови објекат Полицијске станице. Наш приједлог је да то буде на локацији код новог Ватрогасног дома - рекао је Томаш.

Након Прњавора, Каран и Кострешевић посјетили су Полицијску станицу Србац и разговарали са начелником србачке општине Млађаном Драгосављевићем.