latinica  ћирилица
15/02/2024 |  18:24 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Предизборна утакмица у Сребреници увелико почела (ВИДЕО)

Предизборна утакмица за октобарске локалне изборе у Сребреници је увелико почела.
Сребреница-општина - Фото: СРНА
Сребреница-општинаФото: СРНА

Актуелни начелник Младен Грујичић данас је најавио кандидатуру за трећи мандат.

Прошле седмице општински одбор СНСД-а донио је одлуку да подржи Милоша Вучића за кандидата за начелника Сребренице.

Ни бошњачке странке, по свој прилици, неће имати једног кандидата.



Актуелни начелник Младен Грујичић објелоданио је своју кандидатуру за трећи мандат на мјесту начелника Сребренице.

Одлуку да се кандидује на изборима, саопштио је на скупу који је окупио привреднике, невладине организације и дио одборника.

- Шаљемо поруку са овог скупа, свима онима који данас нису присутни, који представљају политичке партије да нам се придруже, врата су свима отворена - рекао је Грујичић.

Грујичића су подржали општински одбори СДС-а и ДНС-а. Сматрају да је актеулни начелник добро радио и да треба добити нову шансу .

- Узимајући у обзир његов програм развоја бање Губер и осталих производних погона ми смо дали њему подршку као кандидату - појаснио је Велибор Ранкић, предсједник ОО ДНС Сребреница.

- Надам се да ће и Влада Републике Српске препознати ову нашу поруку јер у посљедње вријеме они нису били нешто посебно заинтересовани за Сребреницу или ја немам добра преглед стања - додао је Момчило Цвјетиновић, предсједник ОО СДС-а Сребреница.

Вријеме је за боља кадровска рјешења, одговара Милош Вучић, кога је као кандидата за начелника општине Сребреница предложио локални одбор СНСД-а.

У овој странци кажу, да су Сребреници потребни људи који могу спријечити даљи одлазак становништва.

- Грујичић није оправдао повјеренје и за осам година није постигао резултате, а што се види, јер владајућа странка на основу чијих гласова је и добио власт му није дала подршку - сматра Вучић.

- Досадашњи начелник био је два мандата што је довољо, овдје треба свјежа крв. Очекујемо подршку коалиционих партнера. Милош Вучић има идеје како да дође до инвестиција и ми се надамо да ће он бити нови начелник Сребренице у наредне четири године - тврди Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД-а.

Све су прилике да ни бошњачке странке на предстојећим локалним изборима неће имати једног кандидата за начелника Сребренице.

Иако не желе пред камеру, као могући кандидати спомињу се имена Хамдије Фејзића, Алије Табаковића, Тифе Ефендић и Адема Мехмедовића.