latinica  ћирилица
24/01/2024 |  17:08 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Грлић Радман: Комшић је ухљеб и узурпатор

Жељко Комшић је ухљеб и узурпатор права хрватског народа у БиХ, рекао је хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.
Гордан Грлић Радман (фото: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET) -
Гордан Грлић Радман (фото: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET)

- Комшићу није стало ни до чега, осим до властитог угодног мјеста. Комшић је типични примјер једног ухљеба, узурпатора на штету хрватског народа у БиХ - рекао је Грлић Радман.

Грлић Радман је истакао да је хрватски премијер Андреј Пленковић поступио државнички јер се с Комшићем није хтио састати приликом посјете Сарајеву.

Он је оцијенио да би Комшић требало да има толико морала и упита се како може дозволити себи да буде узурпатор мјеста које му не припада.

Према његовим ријечима, Пленковић и хрватска Влада се боре за европску перспективу БиХ, док Комшићу није стало до европске перспективе, преносе хрватски медији.

- Комшић се показао као особа која се хтјела само сликати, он у овом реформском процесу БиХ нема никакву улогу и мислим да је он, чак и свјестан тога, створио одређену замку како би се важне ствари које је Пленковић учинио за БиХ ставиле у други план - сматра Грлић Радман.

Он сматра да је Пленковић поступио државнички јер је управо тиме и показао поштовање према хрватском народу у БиХ, а сваки званичан сусрет с Комшићем управо би показао да се Хрватска не држи духа и слова Дејтонског споразума.

Пленковић, предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и холандски премијер Марк Руте јуче су посјетили БиХ да би подстакли домаће политичаре на провођење неопходних реформи за одлуку Европског савјета у марту о отварању приступних преговора с БиХ.