latinica  ћирилица
11/12/2023 |  12:08 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Амбасадократија и владавина било каквих пикова у БиХ мора постати само ружна прошлост

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да Српска жели отворену, конструктивну и нормалну сарадњу са свим међународним партнерима, на првом мјесту са свим гарантима Дејтонског споразума, али амбасадократија, владавина било каквих пикова и високих представника у БиХ мора постати само ружна прошлост.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Оптужују нас да кршимо Дејтонски споразум и угрожавамо уставни поредак у БиХ управо они који су беспризорним правним силеџијством деценијама рушили и Дејтонски споразум, и Устав и уставни поредак у БиХ. Нападати ово неуставно чудовиште које сте тим силеџијством створили и натјерали нас све да у њему живимо, није и не може никако бити напад на уставни поредак - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, позиви и институционална и демократска политичка борба, што Република Српска ради, да се БиХ врати у оквире Устава и Дејтонског споразума опет није и никако не може бити напад на уставни поредак.

- То се, господо, зове борба за заштиту Дејтонског споразума, Устава и уставног поретка у БиХ - навео је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Он је истакао да је ово посљедњи тренутак да одговорност за БиХ коначно преузму представници кључних унутрашњих фактора, три конститутивна народа и два ентитета, или БиХ ускоро неће ни бити.