latinica  ћирилица
03/12/2023 |  13:10 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Изложба удружења грађана за лица са посебним потребама "Дјеца сунца"

Удружење грађана за помоћ лицима са посебним потребама "Дјеца сунца" из Шамца организовало је изложбу радова поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.
Шамац, "Дјеца сунца" - Фото: СРНА
Шамац, "Дјеца сунца"Фото: СРНА

У Галерији су изложене слике, декупаж и новогодишње честитке, радови настали на креативним радионицама.

Предсједник Удружења "Дјеца сунца" Тања Нинковић рекла је Срни да на подручју ове општине има 57 дјеце са инвалидитетом, а више од 20 их је учествовало на радионицама на којима су настали изложени радови.

Она је навела да су на изложбу кренули симболичном шетњом којом су жељели да повећају видљивост у борби за права лица са инвалидитетом.

Мајка дјечака са Дауновим синдромом Цвијета Миловановић рекла је да су чланови овог удружења од 2016. године, те да као и остали родитељи учествује у његовом раду.

Миловановићева је испричала да заједно са волонтерима, који добровољно долазе у Удружење, настоје да кроз многе радионице социјализују чланове и унаприједе њихов раст и развој.

- Једна од њих је израда новогодишњих честитки и цртежа да бисмо могли да покажемо и пробудимо свијест људи са инвалидитетом, односно свих људи, поготово наше дјеце рођене са сметњама у развоју - истакла је Миловановићева.

Мајка седмогодишње дјевојчице Јована Ћоралић, које су већ шесту годину у овом удружењу, рекла је да су изабрали најбоље да представе грађанима како би видјели да ова дјеца могу са пуно љубави да дају максимум за све што раде.