latinica  ћирилица
29/11/2023 |  15:28 ⇒ 20:54 | Аутор: РТРС

Додик: Хелез жели да умањи значај приче о параџематима у ФБиХ (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је циљ изношења тврдњи министра одбране БиХ Зукана Хелеза да постоје паравојни кампови на територији Српске да умањи значај приче о параџематима, подсјећајући да је ОБА БиХ прије неколико година рекла да има 3.500 "спавача" распоређених у параџематима.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да се зна да и данас полиција ФБиХ не смије да уђе у нека села у којима постоје јаке исламистичке групе, истичући да причу о параџематима у БиХ није измислила Српска.

Он је упитао шта није истина у извјештају Републике Српске у којем се наводи да је регистровано више од 100 параџемата на територији БиХ.

- Са друге стране, ни ОБА ни ЕУФОР за извјшетај из Републике Српске нису одговорили негативно - рекао је Додик и указао да су оповргнуте тврдње министра одбране Зукана Хелеза да постоје паравојни кампови на територији Српске.

Додик је рекао да је план да приједлог о смјени Хелеза буде покренут у ПС БиХ БиХ и да иде кроз парламентарну процедуру.

- Република Српска је спремна да прикаже све оно је покриће за извјештаје које је раније представила и да покаже колико Хелез није у праву. Што се тиче нас из Републике Српске, наш однос према њему је нула и ниједан његов приједлог неће бити узет у разматрање, нити ће бити донесена ниједна одлука на његов приједлог. Ако хоће стагнацију у Министарству одбране, нека имају, ми немамо ниједан проблем - рекао је Додик.