latinica  ћирилица
27/11/2023 |  12:35 | Аутор: РТРС

Волаш: Повећање личне инвалиднине треба да прати просјечну плату

Предсједник Удружења ампутираца "Удас" Жељко Волаш рекао је да се сва удружења проистекла из протеклог рата залажу за повећање личне инвалиднине у идућој години, која треба да прати просјечну плату из 2023. године.
Жељко Волаш - Фото: РТРС
Жељко ВолашФото: РТРС

Након састанка представника овог удружења са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем у Бањалуци, Волаш је изјавио новинарима да се Удружење залаже да се у идућој години повећају средстава из буџета за набавку медицинских средстава, односно ортопедских помагала.

Он је рекао да Удружење "Удас" подржава активирање радне групе у оквиру ресорног министарства за побољшање материјално-социјалног положаја борачких категорија у Републици Српској.

Волаш је рекао да су чланови Удружења задовољни ортопедским помагалима, програмима рехабилитације ратних војних инвалида у бањама у трајању од 14 дана.

Он је рекао да је потребно да се Министарство пољопривреде укључи како би подстакло чланове овог удружења да се баве пољопривредом и развијају своја мала кућна газдинства, а посебно да се баве пчеларством.