latinica  ћирилица
26/11/2023 |  17:30 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Лице из Црне Горе предато у Тужилаштво БиХ

Тужилаштву БиХ данас је предато лице чији су иницијали Р.Б. из Црне Горе, осумњичено за организовани криминал, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
МУП Српске - Фото: РТРС
МУП СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а Српске саопштено је да је полиција Српске извршила криминалистичку обраду овог лица.

Наведено лице контролисали су јуче припадници Граничне полиције БиХ на граничном прелазу Хум, приликом уласка у БиХ, након чега је утврђено да је за њим МУП Српске расписао потрагу.

Против Р.В. и других лица је 2020. године Тужилаштву БиХ поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима организовани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, кријумчарење и недозвољено складиштење робе, чијим извршењем су прибавили противправну имовинску корист од око 600.000 КМ.

Наведене активности реализоване су 2020. године у склопу заједничке истраге Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Граничне полиције БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ, која је носила кодни назив "Wolf" и била је усмјерена на откривање и доказивање кривичних дјела из области кријумчарења високоакцизе робе - цигарета.