latinica  ћирилица
26/11/2023 |  14:46 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Миличевић: Провокација покушај да се 25. новембар обиљежи у Бањалуци

Предсједник СДС-а Милан Миличевић назвао је провокацијом покушај да се 25. новембар обиљежи у Бањалуци, истичући да нико из Српске није ишао у Сарајево да обиљежи Дан Републике.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Ми ћемо га обиљежавати увијек као и што смо га обиљежавали, али немамо намјеру гурати прст у око било коме - рекао је Миличевић новинарима.

Он је навео и да у Републици Српској није примијетио никакве чудне или сумњиве групе осим легитимних органа Српске која функционише по принципима предвиђеним Уставом и Дејтонским мировним споразумом.

Коментаршући изјаву министар одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку, Миличевић је рекао да је веома интересантна та изјава ако се упореди са оним шта је раније рекао федерални министар унутрашњих послова да је безбједносна ситуација у БиХ задовољавајућа.

Миличевић сматра да се нису добро договорили да ли је безбједносна ситуација задовољавајућа или није задовољавајућа.

Српски борци јуче су се окупили у Бањалуци како би изразили противљење противљење обиљежању такозваног дана државности БиХ у организацији СДП-а. Тим поводом били су испред сједишта ове стране у Бањалуци, а разишли су се након што су просторије напустили руководство СДП-а и предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић.

Хелез је недавно изјавио да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације. "Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати", рекао је Хелез, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".

Обавјештајно безбједносна агенција БиХ јуче је одговорила Срни да нема информације о постојању војих кампова и паравојних формација у БиХ.