latinica  ћирилица
26/11/2023 |  13:06 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Дешавање у Бањалуци на нивоу дјечије провокације (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да БиХ нема закон о празницима и да је на нивоу дјечије провокације био јучерашњи долазак Елмедина Конаковића, Нермина Никшића и Едина Форте у Бањалуку.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Мени је оно јуче било смијешно, на нивоу дјечије провокације кад неко каже, па ето ми прослављамо па ћемо доћи баш у Бањалуку да вам то кажемо - рекла је Цвијановић.

Истакла је да БиХ нема закон о празницима, те да би, да је постојала могућност да буде донијет, био донесен прије много година.

- То је материја која је регулисана на нивоу ентитета. Овдје у суштини нема ничега осим настојања да некога испоровоцирају, да се покаже "ево ми можемо да дођемо овдје, ово је све БиХ" и слично - рекла је Цвијановић.

Цвијановићева је истакла да није проблем да је то подручје у саставу БиХ, него је проблем шта они обиљежавају.

- При томе, чула сам коментаре федералних политичара који кажу да су осујећени планови неких људи, њихова људска, грађанска и свака друга права, да им није омогућено да протестују да искажу своје задовољство или незадовољство - рекла је Цвијановић.

Она је подсјетила да то говоре управо они који су спријечили и забранили људима из Републике Српске да се окупе због протеста испред зграде Суда БиХ.

- И нама као нису била угрожена људска права што нам нису дали да изразимо тамо своју вољу, али су овдје као угрожена - рекла је Цвијановићева.

Она је закључила да је јучерашњи догађај у Бањалуци пропраћен разним инфлуенсерским приступима појединих амбасадора што у суштини показује шта су све ти људи у стању да ураде да би одбранили лаж која станује у БиХ и о БиХ.

Српски борци јуче су се окупили у Бањалуци како би изразили противљење противљење обиљежању такозваног дана државности БиХ у организацији СДП-а. Тим поводом били су испред сједишта ове стране у Бањалуци, а разишли су се након што су просторије напустили руководство СДП-а и предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић.