latinica  ћирилица
25/11/2023 |  18:19 | Аутор: СРНА

Граорац: Нећемо дозволити да нас никад више омаловажавају

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац изјавила је да су се представници "тројке" данас појавили у Бањалуци да би провоцирали, али да на њихову жалост нису успјели у намјери.
Исидора Граорац - Фото: РТРС
Исидора ГраорацФото: РТРС

- Поручујемо да нећемо дозволити да нас никад више омаловажавају, понижавају и пљују на наше жртве, посебно не на тлу Републике Српске. У другом ентитету нека славе шта хоће, не можемо им забранити, овдје можемо, што смо данас и показали - рекла је Граорчева.

Она је упитала одакле баш сад, након 28 година да се сјете да у Бањалуци прослављају дан ЗАВНОБИХ-а, онога против чега су се борили, Југославије коју су хтјели по сваку цијену да униште и да сад оживљавају датуме који се везују за постојање те државе.

- Дволично, провокаторски, лицемјерно - оцијенила је Граорчева.

Али, истакла је, нису успјели у намјерама, јер су их српски борци онемогућили да пљују по ко зна који пут по српским жртвама, по погинулим и убијеним на свиреп начин, а подсјетила је и да је полиција забранила окупљање.

- Оваквим и сличним поступцима све смо даљи једни од других. Нема никаквог "дана државности" у Бањалуци нити у било којем другом граду у Републици Српској. Ми имамо своје датуме са којима се поистовјећујемо и које у срцима носимо - нагласила је Граорчева за Срну.

Она је напоменула да ће веома брзо прославити 9. јануар, дан када је настала Република Српска, за коју је проливено много крви.

Српски борци који су се данас окупили у Бањалуци како би изразили противљење противљење обиљежању такозваног дана државности БиХ у организацији СДП-а, разишли су се након што су просторија ове странке напустили руководство СДП-а и предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић.

Борци су данас прво дошли до хотела "Мериот" гдје је било најављена свечаност поводом обиљежавања дана ЗАВНОБиХ-а, али будући да тамо нису били, отишли су до просторија градске организације СДП-а.

У те просторије стигли су представници руководства странке из Сарајева и Конаковић, а испред су српски борци исказали противљење њиховом доласку.