latinica  ћирилица
22/11/2023 |  16:44 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Добој: Нацрт буџета за наредну годину готово 65 милиона КМ

Скупштина града Добоја усвојила је данас Нацрт градског буџета за сљедећу годину у износу 64.863.800 КМ, рекао је предсједник овог парламента Срећко Рекановић.
Новац (фото: Централна банка) -
Новац (фото: Централна банка)

Рекановић је навео да је Министарство финансија Републике Српске дало сагласност без препорука за корекције на предложени нацрт.

- То није коначан облик документа јер слиједи јавна расправа и након ње, у форми приједлога, буџет ће се на наредној сједници Скупштине града поново наћи пред одборницима - рекао је Рекановић.

Он је подсјетио да након ребаланса буџет града за текућу годину износи око 81.900.000 КМ, односно за 25.850.093 КМ је већи од планираног.

Рекановић је рекао да су на данашњој сједници локалног парламента, на којој је расправљано о 58 тачака дневног реда, у нацрту усвојени и програми рада за 2024. годину установа и предузећа чији је оснивач град који ће исто бити упућени на јавну расправу.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић рекао је новинарима да је буџет у нацрту развојан и адекватан да задовољи потребе за наредну годину.

Одговарајући на питање, Ковачевић је навео да је у току израда урбанистичког плана града у складу са законским процедурама.

Одборник СП-а Раде Тешић сматра да нацрт буџета за идућу годину није реалан и да није развојан.

Одборник ПДП-а Оливера Недић тврди да је буџет потрошачки и да се превише наслања на продају земљишта у власништву града по тржишно ниским цијенама.

Члан градског Савјета за заштиту потрошача Снежана Шешлија најавила је да грађани већ на наредним рачунима могу очекивати поскупљење одвоза комуналног отпада за око 30 одсто, с обзиром на то да се таквом понудом на расписани конкурс града јавило само добојско предузеће "Прогрес", које је и раније обављало тај посао.