latinica  ћирилица
22/11/2023 |  12:47 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Тривићева кандидат за градоначелника Бањалуке?

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић најавила је за неколико дана формирање бањалучког одбора странке који ће дати кандидата за градоначелника на наредним локалним изборима.
Јелена Тривић-Народни фронт - Фото: Уступљена фотографија
Јелена Тривић-Народни фронтФото: Уступљена фотографија

Тривићева је најавила кандидатуру Радислава Дончића за градоначелника Градишке.

- Успјешно смо завршили формирање градских и општинских одбора у Требињу, Гацку, Градишци, Братунцу, Броду, Српцу, Зворнику, Рудом и Вишеграду. За неколико дана ћемо формирати градски одбор Бањалуке, гдје смо рекли да ће Народни фронт дати свог најјачег кандидата који може да побиједи све кандидате са друге стране, ма колико их било. Од ових побројаних општина, желим да истакнем да ћемо у Братунцу имати свог кандидата, као и у Рудом и могуће у Вишеграду, а данас смо овдје и да званично најавимо кандидатуру Радислава Дончића за Градишку - рекла је Тривићева.

Када је ријеч о њеној потенцијалној кандидатури за градоначелника Бањалуке, Тривићева је рекла да не бјежи од тога и да ће кандидовати најбољи кадар.

- Рекли смо да ћемо дати нашег најбољег кандидата који може политички да повуче и побиједи било кога с друге стране ма колико их било. Из тог одговора можете прочитати ко је то име и да ја не бјежим од кандидатуре - рекла је она.

Тривићева је навела да у Народном фронту, како каже, постоје сигурно три квалитетнија кандидата од ње у смислу референци, знања, образовања, стручности, моралности и много чега другог, али да "још нису политички препознатљива па не могу политички да повуку".

- Не знам да ли је довољан период до избора да их политички изградимо и да их јавност упозна и ја сам спремна да преузмем тај терен на себе. Не рачунајући има ли математике или не. Идемо с кандидатом који ће побиједити ма колико кандидата буде с друге стране. Не потцјењујемо друге кандидате, свака им част, свако има свој начин рада. Када формирамо Градски одбор Бањалука, ми ћемо званично ући у кампању за Бањалуку - рекла је Тривићка.

Дончић је рекао да ће побиједити, јер сматра да може добити изборе без обзира ко му буде противкандидат. Поручио је да ће понудити најбољи програм с циљем стварања услова који ће побољшати живот грађанима.

- Градишка је на граници са ЕУ и има све предуслове да се боље и брже развија - истакао је Дончић.