latinica  ћирилица
22/11/2023 |  12:36 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

Цвјетиновић: Желимо да останемо своји на своме

Генерални секретар Народне партије Српске Дико Цвјетиновић рекао је да српски народ у Републици Српској не жели ништа туђе, али не да ни своје и желе и хоће да остану своји на своме.
Дико Цвијетиновић (фото: facebook.com/dikocvijetinovic.nps) -
Дико Цвијетиновић (фото: facebook.com/dikocvijetinovic.nps)

Цвјетиновић је нагласио да Република Српска и њен народ данас, у ово мирнодопско вријеме, воде битку свих битака, од чијег исхода на идентитетском фронту зависи и опстанак Српске и српског народа као старог и цивилизованог европског народа, који говори својим језиком, пише својим писмом, ствара и гради своју Републику.

Он је поручио да српски народ не да да Републику Српску, пред окупаторским налетом бошњачко-западне коалиције која би притисцима и уцјенама, као и законодавно-правним махинацијама Суда и Тужилаштва БиХ, ставе уз зид и располажу са њом по својој вољи - од имовине па до утицаја на то ко ће водити Републику Српску, али по окупаторским мјерилима.

- Ваљда су рачунали да ће српски народ у Републици Српској све то мирно посматрати и да њен предсједник Милорад Додик неће имати храбрости да уђе у одсудну борбу за очување Републике Српске - рекао је Цвјетиновић за Срну.

Народна партија Српске, нагласио је он, стоји иза Милорада Додика, који је одлучно стао у одбрану Републике Српске и њене имовине, а иза њега је с правом стао и сав српски народ у Српској.

- Додик се као прави српски вођа и државник, у овој борби, прије свега сјетио свих наших жртава који су свој живот дали за Републику Српску, као и ријечи војводе Радомира Путника 'будимо часни потомци да бисмо били достојни преци' и ушао у борбу за опстанак Републике Српске не калкулишући, нити се осврћући на пријетње које су му упућене од окупаторске коалиције - нагласио је генерални секретар НПС-а.

Он је додао да је Додик показао да у овим одсудним временима има на уму и завјештање великог жупана српског Стефана Немање упућено свом сину Светом Сави, у коме му каже: "Народ који нема своју земљу не може се назвати народом, народ чини земља".

- А управо по Републику Српску је штетна одлука Уставног суда БиХ, донесена под командом Кристијана Шмита, који се представља високим представником противно Дејтонском споразуму, којом се имовина наше Републике покушава додијелити БиХ. Велики жупан српски Стефан Немања јасно и гласно је рекао да 'народ који нема своју земљу не може се назвати народом', а ми јесмо народ јер имамо своју земљу и зато је нећемо дати никоме - поручио је Цвјетиновић.

Поред покушаја да отму нашу земљу, шуме, ријеке, пољопривредно земљиште, рекао је Цвјетиновић, институције Републике Српске, на челу са водећом институцијом предсједника Републике Српске, на чијем челу је Милорад Додик, већ мјесецима су мета западно-бошњачке коалиције која, занемарујући одреднице Дејтонског споразума, жели да угрози стабилност Републике Српске и уздрма мир успостављен Дејтонским споразумом и то, прије свега, политичком оптужницом против предсједника Републике Српске Милорада Додика, коју је издејствовао нелегитимни самозвани високи представник Шмит.

Он је навео да су ударили на Додика са којим се Република Српска испела на највишу коту српског становишта стриктно се држећи управо Дејтонског споразум онако како је написан.

- Ударима на Додика западна алијанса покушава обезглавити народ у Републици Српској, како би судбином народа у Републици Српској управљали амбасадори у БиХ. Међутим, они морају знати да је предсједник Милорад Додик свјестан, али и одлучан да истрајавање на становишту Републике Српске да се поштује Дејтонски споразум онако како је написан носи силне ризике и оспоравања од западно-бошњачке коалиције - додао је Цвјетиновић.

Према његовим ријечима, предсједник Додик је спреман да у име свих национално свјесних, правдољубивих Срба понесе свој и српски крст, и он га носи без страха за личну безбједност, јер је увјерен да је правда на страни српског народа коју нико не може оспорити.

Иако му отворено пријете да ће бити смијењен са предсједничке функције и изолован из политичког живота, рекао је Цвјетиновић, предсједник Додик је као политичар патриотског формата истрајан да ради српског интереса и правде која је на српској страни остане досљедан у борби за очувању српских права и правде како је и предвиђено Дејтонским споразумом.

- Додик не калкулише и не глумата када је у питању борба за истину уопште, посебно када се тиче српског народа. Уосталом, захваљујући њему, народ у Републици Српској давно је повратио самопоуздање и слободарски дух, тако да га у борби за опстанак и правду ни западно-бошњачки мангупи не могу зауставити", оцијенио је генерални секретар НПС-а.

Он је нагласио да какав год став да заузму западни представници, амбасадори и остали, попут Кристијана Шмита, који тумарају по БиХ и Републици Српској, Срби из Републике Српске, предвођени предсједником Додиком, ријешени су да остану на праведном српском становишту које није уперено против ниједног народа у БиХ.

- Јасан став Народне партије Српске, а вјерујем и других патриотски оријентисаних политичких партија јесте да српски народ са ове стране Дрине буде свој и слободан, без угрожавања туђе слободе и туђих националних, вјерских, културних, језичких, људских, мањинских и других права, јер Срби и данас имају своје српско становиште, свој национални и државни програм као стари европски народ. Туђе нећемо ништа, желимо да останемо своји на своме - поручио је генерални секретар НПС-а Дико Цвјетиновић.