latinica  ћирилица
14/11/2023 |  19:05 ⇒ 15/11/2023 | 07:34 | Аутор: РТРС

Помозимо породици Глишић да добије кров над главом (ВИДЕО)

У недавном пожару породица Глишић из Чардачана код Лакташа остала је без крова над главом. Хуманост је поново на испиту. Зима се ближи, а Глишићи нису у стању да сами обнове дом.
Породица Глишић - Фото: РТРС
Породица ГлишићФото: РТРС

За само неколико секунди, нестало је све оно што су годинама градили. Пожар је уништио породичну кућу Вељка Глишића. Да је ту некада био топли дом свједоче остаци и нагорјеле греде.

- Пробио је димњак и избила је варница и како је дувао вјетар распламтио је пожар - прича Ђорђе Глишић.

У трошној, сада већ спаљеној породичној кући, без крова и прозора, надомак Лакташа живи четворочлана породица. Привремени смјештај им чини неуслован лимени контејнер.

- Хладно је али упалимо гријалицу једноставно да угријемо због мале Нине и спавамо. Када мало захлади онда опет је упалимо и тако ноћ проведемо, покријемо се и тако - каже Горана Глишић.

Примања немају. Незапослени су. Живе од пољопривреде. Из села, кажу не могу отићи због стоке јер им једино она обезбјеђује приходе. Акцију помоћи породици Глишић покренула је Хуманитарна организација "Мали анђео".

Дом породице Глишић

- Комшије су одмах притекле у помоћ. Захвални смо и Републичкој управи цивилне заштите која је обезбједила стамбене контејнере за привремени смјештај док се кућа не изгради, а ми смо активирали и хуманитарни број 17116 - нагласио је Саша Икић, из хуманитарне организације "Мали анђео" из Бањалуке.

Будимо хумани. Помозимо да се Глишићи у нови дом уселе што прије. Позивом на број 17116 дарујете 1 марку за породицу Глишић. Могуће су и уплате на рачун Вељка Глишића.