latinica  ћирилица
05/08/2024 |  07:49 ⇒ 09:59 | Аутор: РТРС

Хумана мисија полицијских службеника - бака Невенка сада има топлину и сигурност коју заслужује (ВИДЕО)

Полицијски службеници Српске често се сусрећу са ситуацијама у којима је њихов живот у опасности, али упркос томе, настављају неуморно да раде како би грађанима пружили сигурност. Међутим, њихова пожртвованост и хуманост често иду много даље од тога.
Хумана акција полиције - Фото: РТРС
Хумана акција полицијеФото: РТРС

Прича почиње у августу 2023. године, када су полицијски службеници Полицијске станице Поткозарје током потраге за несталом особом случајно открили 86-годишњу Невенку у старој и оронулој кући...

Невенка је, након смрти свог сина, ратног војног инвалида, остала сама и без ичије подршке.

Полицијски службеници одмах су реаговали. Прво су обезбиједили основне потребе за живот – купили намирнице и обезбиједили огијерев. Међутим, њихова хуманост није стала само на томе. Покренули су акцију прикупљања новчаних средстава за адаптацију куће коју је започео бакин син.

А данас, након пет мјесеци рада и залагања, дом баке Невенке изгледа потпуно другачије.

Понекад је потребан само један тренутак да промијенимо живот некоме коме је наша помоћ заиста потребна.

- Сада ми је лијепо, раније сам се много мучила. Хвала добрим људима - прича бака Невенка.

Командир Полицијске станице Поткозарје Никола Зорић рекао је да је хуману акцију покренуо је сматрао да би требало да тако уради.

- Могу вам рећи да је солидарност била на највишем нивоу. Сви су се добровољно одазвали од комшија до других сељана, па и мојих полицијских службеника. Сви смо радили. Нисмо се штедјели...сви смо дали свој допринос. Неко мање, а неко више...али углавном, сви смо узели неки допринос приликом изградње и адаптације куће баке Невенке - навео је Зорић.

И комшије су се придружиле акцији, донирајући грађевински материјал и свој рад како би помогли да се кућа што прије заврши.

- Било је доста донатора наших из Верића који су донирали грађу, кровну конструкцију, лимара који је донирао лимарију - комплет сву. Радио је како ко може - причају комшије.

Захваљујући хуманости и пожртвованости полицајаца, бака Невенка има топлину и сигурност коју заслужује.

- Желим да се захвалим својим колегама, прво што су препознали овај проблем и онда се врло брзо организовали и сви заједно учествовали у овом пројекту и реализацији како бисмо баки Невенки која је мајка борца Републике Српске и ратног војног инвалида који нажалост није мећу живима, омогућили да достојнствено проживи остатак живота онако како сваком доликује - истакао је Момчило Марић, начелник Сектора полиције ПУ Бањалука.

Ова прича је више од обичне приче. У свима нама лежи способост да будемо хумани, да се ујединимо и покажемо да је људскост највећа снага коју посједујемо. У свијету пуном изазова, важно је знати колико добри можемо бити...само ако тако одлучимо!