latinica  ћирилица
28/10/2023 |  19:55 ⇒ 20:13 | Аутор: РТС

Ђоковић: Докле год сам фаворит и побјеђујем млађе момке нећу мислити на пензију

Пред наступ на Мастерсу у Паризу, Новак Ђоковић још једном рекао да се осјећа одлично и да не размишља о пензији. Најбољи свјетски тенисер нагласио да жели успјех са репрезентацијом Србије у Дејвис купу, али и на Олимпијским играма сљедеће године.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD)

Новак Ђоковић је ушао у 37. годину, али и даље је најбољи тенисер на свијету. Пред почетак Мастерса у Паризу, Новак је рекао да и даље не размишља о пензији.

- Захвалан сам што сам у позицији у којој сам тренутно. И даље се осјећам младо када је ријеч о мом тијелу. Освојио сам три од четири грен слема и докле год сам фаворит на турнирима нећу размишљати о повлачењу - поручио је најбољи тенисер света Новак Ђоковић уочи старта Мастерса у Паризу.

Он истиче да гледајући историју, неки тенисери су сматрали да је најбоље повући се кад си на врху, а да су се други пензионисали када су схватили да не могу више да освајају највеће турнире и да губе од млађих момака.

- Ја више припадам другој групи, докле год сам главни кандидат за освајање слемова и највећих турнира у ово спорту, нећу га напустити. Наравно, под условом да се не деси нешто друго што ће довести до губитка мотивације. То тренутно није случај - истакао је Ђоковић на конференцији за медије.

Он је поновио да му је велика мотивација злато на Олимпијским играма јер има само бронзу из Пекинга 2008. године.

- Сљедеће године су Олимпијске игре. Заиста желим да остварим добар резултат на њима, да представљам своју земљу. Дејвис куп је такође нешто што ме инспирише - закључио је Ђоковић.